Ziua 12 – Viața ta a fost programată negativ?

Buna suflet drag, am ajuns la ziua 12.

1. Fa procedura Iluminarii
2  Fa exercitiile de mai jos.

Cum a fost rogramata viata ta?
Pozitiv sau negativ?

Ziua de azi te poate ajuta să identifici mesajul care ți-a programat, poate, viața, într-un anumit fel. Acest mesaj ți-a fost transmis, poate, în copilărie, de către persoane care se gândeau că te pregătesc pentru viață. Gândește-te la trei sau patru persoane care au fost cu adevărat importante pentru tine în copilărie (părinți, familie, profesor, altcineva).
Închide ochii, încearcă să ți-i imaginezi în vremurile în care au trăit, să le revezi privirea, să le auzi glasul.
Apoi, încearcă să descoperi dacă ți-au transmis vreun mesaj negative si fa o lista cu aceste programe.
 
Mai jos vei avea si un exercitiu pe pozitiv legat de cei din trecutul tau .

1.Persoana
2 Mesajul negativ pe care ți l-a transmis
3. In ce circumstanțe a trăit persoana respectivă? Ce evenimente i-au marcat existența?
4.De ce credea ea că face un bine transmițând acest mesaj?
5.Consecintele negative ale mesajului asupra vieții tale din prezent

1. Mama sau bunica (ex unei femei )
2. “Păzește-te de bărbați, sunt periculoşi!”
3.Ea insăşi a fost concepută în afara căsătoriei şi a fost tratată ca un copil din flori.
4. Își dorea ca fetele din familie să evite o soartă la fel de neplăcută.
5.Neincredere profundă, în general o părere negativă despre bărbați.

1.Tatal (exemplu personal)2. “Barbatii sunt niste porci”3.Tata a avut probleme cu autoritatea si a fost condamnat in adolescenta (in periaoda conceperii mele) fara sa fie vinovat de catre un judecator – barbat care a ignorat probele din dosar4.Tata voia sa nu am parte de nedreptate din partea barbatilor5. Pt mine a generat o confuzie profunda pentru ca imi iubeam extrem de mult bunicul si chiar si pe el – si eram rupta in 2 pt ca nu intelegeam cum sa procesez acea afirmatie a tatalui meu. Alt exemplu

 

“În viață trebuie să înduri multe porcării, dar tu ești puternică și vei reusi!”.Asa poti înțelege de ce nu ai reusit să ai parte de o relație liniștită, alături de un bărbat.
Mesajul – programare pe care poate ti l-a transmis mama sau alta persoana din familie, te poate împinge către bărbații care nu iti sunt “potriviți”, ci, dimpotrivă, către cei cu probleme, pe care iti închipui  că poti să-i salvezi, fiindcă esti “puternică”.
Conștientizând posibilele mesaje negative care ți-au fost transmise chiar și de către persoane cu bune intenții, poți să te distanțezi de ele și să-ti croieşti, astfel, propriul drum in viata .

Scrie pe grup exemplele tale.
Si nu uita sa adaugi in arbore, informatii sau legaturi pe care le-ai descoperit.

OPȚIONAL
ZIUA 12/40

OAMENI MAGICI CARE AU FĂCUT DIFERENŢA

Când şi când, lumina noastră se stinge dar este reaprinsă de o scânteie oferită de altcineva. De aceea, noi ar trebui să ne gândim cu o recunoştinţă profundă la cei care ne-au ajutat de-a lungul timpului să ne reaprindem flacăra interioară.” Albert Schweitzer

Orice om a primit de-a lungul vieţii ajutor, sprijin sau călăuzire din partea altor oameni, în momentele în care avea cea mai mare nevoie de acestea. Uneori, o altă persoană ne schimbă întregul curs al vieţii prin încurajările şi sfaturile sale sau pur şi simplu pentru că se află la locul potrivit, la momentul oportun. Viaţa continuă apoi, iar noi uităm de aceste momente în care altcineva ne-a influenţat sau ne-a schimbat viaţa. Uneori nici măcar nu realizăm impactul pe care l-a avut o persoană asupra noastră decât după trecerea foarte multor ani, atunci când ne privim retrospectiv viaţa şi realizăm că ea ne-a ajutat în mod decisiv să ne schimbăm viaţa în bine.

Poate fi vorba despre un profesor sau de un antrenor, de un unchi sau de o mătuşă, de un frate, de un bunic sau de un alt membru de familie, de un medic, de o asistentă medicală sau de un prieten foarte bun. Poate că cineva ne-a prezentat cândva persoana care a devenit între timp partenerul nostru de viaţă sau un subiect care a devenit una dintre marile noastre pasiuni actuale. Poate că a fost un simplu necunoscut, o persoană care a trecut fulgerător prin viaţa noastră, făcând un gest de bunătate care ne-a impresionat profund.

 Spre exemplu, bunica mea mi-a transmis iubirea faţă de cărţi, faţă de gătit şi faţă de viaţa la ţară. Împărtăşindu-mi iubirea ei faţă de aceste lucruri, ea mi-a transmis-o şi mi-a schimbat practic viaţa. Bunica a fost de asemenea cea care m-a învăţat de mică să spun cât mai desMulţumesc. La acea vreme eram convinsă că mă învaţă doar bunele maniere, dar peste ani am realizat că acesta a fost cel mai frumos dar pe care mi l-a oferit vreodată cineva. Deşi la ora actuală este decedată, continui să îi fiu profund recunoscătoare bunicii mele pentru influenţa decisivă pe care a avut-o asupra vieţii mele. Îţi mulţumesc, bunico!

Tehnica pe care ţi-o propun astăzi este următoarea: gândeşte-te la toţi oamenii magici care au avut un impact profund asupra vieţii tale. Găseşte un loc în care să nu poţi fi deranjat şi aşează-te într-o poziţie confortabilă, apoi gândeşte-te la aceşti oameni extraordinari care au jucat un rol atât de important î viaţa ta. Alege trei dintre ei, apoi lucrează individual cu fiecare dintre aceştia. Adresează-te lor cu voce tare, ca şi cum ar fi de faţă, şi spune-le de ce le eşti lor recunoscător şi cât de mult ţi-au schimbat cursul vieţii.

Practică această tehnică într-o singură şedinţă, căci în acest fel sentimentul recunoştinţei tale va deveni infinit mai profund. Dacă împarţi procedura în mai multe şedinţe,nu vei simţi acelaşi nivel al stării de recunoştinţă şi implicit rezultatele magice nu vor fi la fel de puternice.
Iată, de pildă ce ai putea spune:

Sarah, doresc să îţi mulţumesc pentru acel moment în care m-ai încurajat să îmi urmez inima. În acea zi mă simţeam confuz şi rătăcit iar cuvintele tale m-au impresionat, scoţându-mă din starea de disperare. Datorită lor, am găsit curajul de a-mi urma visul şi m-am mutat în Franţa ca să învăţ arta culinară franceză. La ora actuală îmi trăiesc visul şi sunt cât se poate de fericit. Îţi mulţumesc, Sarah!

Este foarte important să explici motivele pentru care te simţi recunoscător. acestea nu pot fi niciodată prea detaliate. Dimpotrivă, cu cât le vei nuanţa mai mult, cu atât mai recunoscător te vei simţi şi cu atât mai uimitoare vor fi rezultatele finale pe care le vei obţine. Magia va exploda literalmente în viaţa ta în urma acestei practici care conduce la una dintre cele mai profunde stări de recunoştinţă pe care le-ai putea simţi vreodată.

Dacă nu poţi vorbi cu voce tare, poţi practica tehnica în scris ca şi cum le-ai adresa celor trei persoane câte o scrisoare.

Când vei termina exerciţiul ar trebui să simţi o diferenţă uriaşă în starea ta sufletească. Prima şi cea mai importantă dovadă a recunoştinţei este faptul că te face fericit! A doua dovadă a puterii sale uriaşe este atragerea unor situaţii sublime în viaţa ta. Ca şi cum toate acestea nu ar fi de ajuns, starea de fericire pe care o simţi în mod spontan ca urmare a recunoştinţei trăite atrage la rândul ei noi lucruri minunate în viaţa ta, fapt care te va face încă şi mai fericit. Magia recunoştinţei se împleteşte astfel în mod armonios cu magia vieţii!”

Deci:
ZIUA 12
1. . Dimineaţa scrie lista cu cele 5 recunoştinţe/binecuvântări. Notează şi motivele pentru care te simţi recunoscător pentru ele. Reciteşte apoi lista şi după fiecare binecuvântare spune de trei ori mulţumesc cu o intensitate cât mai mare a trăirii.
2. Găseşte un loc în care să nu poţi fi deranjat şi fă o listă cu trei persoane care au jucat un rol decisiv în viaţa ta.
3. Lucrează individual cu fiecare dintre aceştia. Adresează-te lor cu voce tare, ca şi cum ar fi de faţă, şi spune-le de ce le eşti recunoscător şi cât de mult ţi-au schimbat cursul vieţii.
4. Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică şi rosteşte cuvântulMulţumesc, exprimându-ţi astfel recunoştinţa pentru lucrul cel mai bun care ţi s-a întâmplat în ziua aceasta.

Scroll to Top