Ziua 18 – Agresiunea sexuală

Buna suflet drag

1. Aprinde lumanarile pentru cei din neam.
2. Analiza agresiunilor si abuzurilor sexuale IN ARBORE

A suferi un abuz sexual este cu siguranță una dintre experiențele cele mai violente și mai dureroase. Acest eveniment dă deseori naştere la secrete de familie greu de suportat. Dacă știi că în familia ta au existat situații de abuz sexual, completează tabelul următor.

Cine a fost victima?

Cine a fost agresorul?
 

Vârsta victimei
 

In ce circumstanțe s-a petrecut evenimentul?
 

Exista o relație de familie între victimă şi agresor?
 

Observație

 

Este important să se știe care sunt consecințele abuzurilor sexuale, în special în caz de incest.

 

Victima “uită” o perioadă îndelungată de timp din copilăria sa.

 

Pentru victimă, propriul corp nu mai este “curat”; el a fost agresat, intimitatea a fost pângărită.

O PARTE A CORPULUI MOARE.

 

In momentul agresiunii, în mintea victimei a avut loc o disociere: “Poți să faci ce vrei cu corpul meu, nu simt nimic, dar sufletul meu nu-l vei avea!”.

 

Această disociere se va păstra şi în viața adultă.

 

Apar disfuncții grave ale sexualității.

 

Apar tulburări grave ale comportamentului alimentar (sunt frecvente cazurile de bulimie și de anorexie).

 

Victima are un sentiment de vinovătie, născut din ideea că nu s-a opus îndeajuns (indiferent de vârsta acesteia).

 

Victima are un sentiment de vinovăție, chiar și pentru faptul că agresorul a fost denunțat și apoi închis (daca este cazul)

 

Sentiment de ruşine foarte intens, sentiment de dezonoare.

 

Tendința ca victima să se închidă în sine sau, dimpotrivă, să se dedea exceselor de orice fel.

 

O persoană abuzată trebuie să fie ajutată, cu un respect infinit, de cineva care cunoaşte puterea și efectele devastatoare ale abuzului sexual. Lucrul acesta cere o competență particulară.

Adesea durerile puternice de spate sunt derivate din acest eveniment ( in specail durerile sacro-lombare).


ZIUA 18/40

LISTA MAGICĂ A LUCRURILOR DE FĂCUT

„ Lumea este plină de lucruri magice care ne ajută să evoluăm.” Eden Phillpotts

 

„ Dacă te gândeşti puţin, recunoştinţa este cel mai bun prieten al tău. Ea te susţine întotdeauna, este oricând gata să te ajute şi nu te lasă niciodată la greu. Dimpotrivă, cu cât te bazezi mai mult pe ea, cu atât mai multe face pentru tine şi cu cât face mai multe pentru tine, cu atât mai mult îţi îmbogăţeşte viaţa. Tehnica magică de astăzi te învaţă cum să te bazezi încă şi mai mult pe recunoştinţă astfel încât aceasta să atragă şi mai multă magie în viaţa ta.

 

                       În fiecare zi apar noi probleme care necesită rezolvare. Uneori ne simţim copleşiţi de ele, mai ales dacă nu ştim cum să le rezolvăm. Alteori nu avem timpul necesar pentru a ne ocupa de toate problemele, fapt care ne încurcă, întrucât ziua nu are decât 24 ore. În anumite situaţii ne simţim obosiţi din cauza muncii pe care o prestăm şi ne dorim mai mult timp liber, dar nu ştim cum am putea beneficia de acesta. Mamele care trebuie să se ocupe în permanenţă de creşterea copiilor se simt uneori epuizate, dar nu au la cine să apeleze. În alte situaţii, ne confruntăm cu o problemă care trebuie rezolvată, dar nu ştim la cine să apelăm. La fel, putem pierde ceva şi nu mai reuşim să găsim obiectul respectiv, oricât de mult am căuta sau dimpotrivă ne dorim să găsim ceva ce nu am avut cum ar fi un animal de casă perfect, o bonă pentru copii, o coafeză ideală, un medic sau un dentist în care să avem încredere. Alternativ, ne putem trezi într-o situaţie neplăcută din cauză că cineva ne-a cerut să facem ceva şi nu ştim ce să-i răspundem, sau intrăm într-o dispută cu cineva şi în loc ca situaţia să se aplaneze, ea pare să se înrăutăţească pe zi ce trece.

 

                    Tehnica Listei Magice a lucrurilor pe care le ai de făcut te ajută să îţi rezolvi micile probleme de zi cu zi în cazul în care nu ştii cum să procedezi sau în care doreşti ca lucrurile să se rezolve de la sine. Rezultatele pe care le vei obţine prin aplicarea ei te vor uimi!

 

                        Prin combinarea puterii magice a recunoştinţei cu legea atracţiei, aceasta din urmă rearanjează circumstanţele, persoanele şi evenimentele astfel încât situaţia în care te afli să evolueze în favoarea ta! Nici nu-ţi vei da seama cum s-au petrecut lucrurile şi cum s-au rezolvat problemele căci nu aceasta este sarcina ta. Sarcina ta este să te simţi cât mai recunoscător cu putinţă pentru rezolvarea problemelor tale ca şi cum aceasta ar avea deja loc, lăsând apoi magia să îţi facă treaba.

 

                       Aşadar, ceea ce ai de făcut astăzi este să concepi o listă scrisă cu toate lucrurile importante din viaţa ta care ai dori să se rezolve de la sine, pe care o intitulezi Lista Magică a Lucrurilor de Făcut. Poţi nota pe aceasta toate lucrurile pe care ai dori să le faci, dar nu ai timpul necesar, precum şi toate problemele cu care te confrunţi, de la cele mai mărunte la cele cu adevărat importante. Gândeşte-te la toate domeniile în care doreşti ca anumite lucruri să se rezolve de la sine în viaţa ta.

 

                             Dacă ai terminat de conceput lista, alege trei articole asupra cărora urmează să te concentrezi astăzi. Imaginează-ţi apoi că fiecare situaţie s-a rezolvat ca prin magie. Imaginează-ţi că circumstanţele, persoanele şi evenimentele au fost astfel rearanjate încât situaţia respectivă să se rezolve în favoarea ta, lucru care s-a întâmplat deja! Mulţumeşte cu recunoştinţă profundă pentru rezolvarea problemelor tale. Fă acest lucru timp de cel puţin un minut pentru fiecare problemă în parte, convins că aceasta s-a rezolvat. Poţi continua apoi cu o altă ocazie rezolvarea celorlalte probleme de pe lista ta, deşi simplul fapt că le-ai trecut pe ea generează o anumită magie.

 

                           Aminteşte-ţi că legea atracţiei afirmă că vibraţiile similare se atrag întotdeauna, ceea ce înseamnă că dacă te simţi recunoscător pentru rezolvarea unei probleme ca şi cum aceasta s-ar fi petrecut deja, tu vei atrage în viaţa ta toate conjuncturile necesare pentru a-ţi rezolva problema. Invers, focalizarea asupra unei probleme nu face decât să genereze noi probleme. De aceea, devino un magnet pentru soluţii nu pentru probleme. Umple-te de recunoştinţă pentru găsirea soluţiilor necesare şi în acest fel le vei atrage în viaţa ta.

 

 

Ziua 18

 

1.     Dimineaţa scrie lista cu 5 recunoştinţe/binecuvântări. Notează şi motivele pentru care te simţi recunoscător pentru ele. Reciteşte apoi lista şi după fiecare binecuvântare spune de trei ori mulţumesc cu o intensitate cât mai mare a trăirii.

 

2.     Fă o listă scrisă cu toate lucrurile importante din viaţa ta care ai dori să se rezolve de la sine şi intituleaz-o Lista Magică a Lucrurilor de Făcut.

 

3.     Alege trei articole din listă şi imaginează-ţi că fiecare situaţie s-a rezolvat ca prin magie.

 

4.     Fă acest lucru timp de cel puţin un minut pentru fiecare problemă în parte, convins că aceasta s-a rezolvat şi lasă-te umplut de recunoştinţă.

 

5.     Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică şi rosteşte cuvântulMulţumesc, exprimându-ţi astfel recunoştinţa pentru lucrul cel mai bun care ţi s-a întâmplat în ziua aceasta.


Scroll to Top