Ziua 19 – Ritual de dezlegare

 

ZIUA 19/40
PAŞII MAGICI

“Eu îmi reamintesc de o sută de ori în fiecare zi că viaţa mea exterioară şi cea lăuntrică depind de munca altor oameni, deopotrivă în viaţă sau decedaţi, şi că trebuie să fac efortul de a dărui la fel de mult cât am primit şi cât continui să primesc.” Albert Einstein
 
„Prin aceste cuvinte, Einstein ne-a făcut tuturor un dar la fel de mare ca şi descoperirile sale ştiinţifice. El ne-a dezvăluit unul din secretele magice ale succesului său: cultivarea zilnică a stării de recunoştinţă!

Secretul lui Einstein stă la baza tehnicii magice de astăzi, aşa că va trebui să calci pe urmele sale pentru a atrage acelaşi succes în viaţa ta. La fel ca şi Einstein, va trebui să repeţi astăzi de o sută de ori cuvântul magic Mulţumesc, scop în care va trebui să urmezi o sută de Paşi Magici.

Dacă ţi se pare de necrezut că simplii paşi pot declanşa magia succesului în viaţa ta, vei descoperi că acest lucru este cât se poate de posibil, ba chiar extraordinar de eficient.

Dumnezeu ţi-a dăruit astăzi 86.400 de secunde. Ai folosit măcar una dintre ele pentru a spune Mulţumesc?
William A. Ward

Pentru a practica Paşii Magici va trebui să rosteşti cuvântul Mulţumesc de fiecare dată când faci un pas nou, respectiv când talpa ta atinge pământul. Aşadar, un prim pas, Mulţumesc, al doilea pas, Mulţumesc şi tot aşa câte un Mulţumesc pentru fiecare pas nou.

Partea cea mai frumoasă este că poţi practica Paşii Magici oriunde şi oricând: atunci când mergi prin casă, trecând dintr-o cameră în alta, atunci când ieşi de la serviciu în pauza de prânz, atunci când duci gunoiul, atunci când te îndrepţi către o întâlnire de afaceri sau către staţia de autobuz, de metrou, etc. merită cu deosebire să practici această tehnică atunci când te îndrepţi către un examen, o întâlnire, un interviu pentru o slujbă, o audiţie, pentru a întâlni un client, dar şi atunci când te duci la bancă, la bancomat, la medic, la coafor, la meci, atunci când te plimbi în parc sau pur şi simplu atunci când mergi pe stradă.

Personal, practic întotdeauna Paşii Magici atunci când merg prin casă, fie din dormitor către baie, fie din bucătărie către dormitor, când ies afară ca să verific cutia poştală sau când mă îndrept către garaj. Ori de câte ori am de mers undeva pe jos, îmi aleg punctul de destinaţie şi mă impregnez cu recunoştinţă de-a lungul întregului drum, pas după pas.

Ori de câte ori practici această tehnică, observă cum te simţi la plecare şi respectiv la sosire. Nu contează dacă de-a lungul drumului nu te-ai putut concentra prea bine asupra sentimentului de recunoştinţă. Îţi garantez că la sosire vei fi mult mai fericit decât la plecare. De aceea, dacă ai o stare de spirit mai sumbră, nu ezita să aplici căci chiar dacă ai din start o stare de spirit foarte bună, la sosire te vei simţi încă şi mai bine dispus!

Un om obişnuit nu are nevoie de mai mult de 90 de secunde pentru a face o sută de paşi în pas de plimbare şi implicit pentru a repeta de o sută de ori cuvântul magic Mulţumesc. Desigur, tehnica nu presupune respectarea cu stricteţe a numărului 100. Acesta reprezintă mai mult un cadru de referinţă căci de atâtea repetiţii are nevoie un om obişnuit pentru a simţi o diferenţă între starea sa iniţială de spirit şi cea de final. De aceea, important este să evaluezi această distanţă pentru a putea practica tehnica oricând doreşti de-a lungul zilei, ştiind cam ce distanţă ai de parcurs. Nu-ţi număra niciodată paşii atunci când practici efectiv tehnica căci acest lucru te va împiedica să te concentrezi asupra cuvântului magic Mulţumesc.

Gândeşte-te puţin: dacă ai practicat tehnica magică recomandată pentru ziua de azi, înseamnă că ai repetat cuvântul magic Mulţumesc de o sută de ori! În câte alte zile din viaţa ta ai făcut acest lucru? Iar Einstein îl făcea în fiecare zi!


Ziua 19
1. Dimineaţa scrie lista cu cele zece recunoştinţe/binecuvântări. Notează şi motivele pentru care te simţi recunoscător pentru ele. Reciteşte apoi lista şi după fiecare binecuvântare spune de trei ori mulţumesc cu o intensitate cât mai mare a trăirii.
 
2. Fă o sută de Paşi Magici şi lasă-te umplut de recunoştinţă. Aplică tehnica oricând doreşti în cursul zilei.

3. La fiecare pas, repetă cuvântul magic Mulţumesc.

4. Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică şi rosteşte cuvântul Mulţumesc, exprimându-ţi astfel recunoştinţa pentru lucrul cel mai bun care ţi s-a întâmplat în ziua aceasta.

Scroll to Top