Ziua 27 – Eliberarea de entitati si forme-gand negative

ZIUA 27/40
AMINTEŞTE-ŢI DE MAGIE
 
„ Acesta este secretul magiei: trebuie să ştii că este prezentă pretutindeni în jurul tău; în caz contrar, ea rămâne invizibilă pentru tine.” Charles de Lint
 
„ Fiecare zi este unică în felul ei. Nu există două zile la fel. Lucrurile bune care ţi se întâmplă în fiecare zi sunt mereu altele. De aceea, dacă îţi vei Aminti de Magie evaluând binecuvântările din ziua anterioară, acestea vor fi diferite de fiecare dată, indiferent cât de des vei practica această tehnică. Acesta este unul din motivele pentru care Aminteşte-ţi de Magie este una dintre cele mai puternice tehnici prin care poţi păstra magia recunoştinţei în viaţa ta. Indiferent ce dorinţe ai la ora actuală sau ce dorinţe vei avea în viitor, această tehnică magică va rămâne întotdeauna cea mai eficientă practică din viaţa ta.
Cea mai simplă modalitate de a-ţi aduce aminte de binecuvântările din ziua anterioară constă în a începe cu primele momente ale dimineţii şi a continua apoi cu restul zilei, amintindu-ţi principalele evenimente ale dimineţii, ale după-amiezii şi ale serii, până când ajungi la momentul culcării. Tehnica trebuie practicată fără niciun efort. Ea reprezintă o simplă scanare a derulării zilei de ieri şi o trecere în revistă a binecuvântărilor trăite cu o zi înainte.
O bună modalitate de a începe această tehnică magică este punându-ţi întrebarea:
Ce lucruri bune mi s-au întâmplat ieri?
Ori de câte ori îţi pui această întrebare, mintea ta va începe imediat să caute un răspuns. Ai primit vreo veste bună? Ţi-a fost îndeplinită în mod miraculos vreo dorinţă? Ai primit în mod magic nişte bani pe care nu te aşteptai să-i primeşti? Ai avut vreun moment de fericire subită? Te-a contactat vreun prieten de la care nu mai auzise-şi nimic de mult? S-a strecurat ceva într-o manieră neaşteptat de pozitivă? Ai primit vreun telefon sau vreun email în urma căruia ţi-ai rezolvat o problemă? Ai primit vreun compliment sau şi-a exprimat cineva aprecierea faţă de tine? Te-a ajutat cineva în vreun fel? Ai ajutat tu pe cineva? Ai terminat un proiect sau ai început unul nou, care te umple de entuziasm? Ai mâncat felul tău preferat de mâncare? Ai văzut un film bun? Ai primit vreun dar, ai rezolvat vreo situaţie, ai avut o şedinţă stimulativă, ţi-ai petrecut timpul în compania unei persoane dragi, ai avut o conversaţie minunată cu cineva, ţi-ai făcut planuri pentru ceva ce doreai de mult să faci?
Aminteşte-ţi de Magie şi notează în scris binecuvântările zilei de ieri, în jurnalul recunoştinţei sau în calculator. Lasă-te în voia amintirilor până când consideri că nu ai uitat nicio binecuvântare importantă. Acestea pot fi minore sau măreţe căci scopul tehnicii nu este de a evalua numai binecuvântările de proporţii ci de a aduna un număr cât mai mare de binecuvântări, cultivând starea de recunoştinţă pentru fiecare dintre ele. Pe măsură ce îţi aminteşti o nouă binecuvântare şi o notezi în scris, nu uita să rosteşti cuvântul magic Mulţumesc, lăsându-ţi inima să se umple de recunoştinţă.
Uneori este suficient să îţi aduci aminte de binecuvântările zilei de ieri fără a le nota în scris, mulţumind pentru ele în sinea ta sau cu voce tare. Alteori este bine să le notezi pentru a le ancora astfel mai bine. Uneori poţi face o listă rapidă a binecuvântărilor, iar alteori poţi face o listă foarte detailată, descriind de ce te simţi recunoscător pentru fiecare binecuvântare în parte.
Nu există un număr precis de binecuvântări pe care trebuie să ţi le aminteşti, căci fiecare zi este diferită de celelalte. Îţi pot garanta însă un lucru: fiecare zi din viaţa ta este plină de binecuvântări, iar dacă îţi vei deschide ochii minţii pentru a le vedea, îţi vei deschide simultan ochii inimii în faţa magiei vieţii, iar aceasta va deveni miraculoasă şi se va umple de abundenţă.
„ Celui care simte o stare de recunoştinţă i se va da şi el va trăi în abundenţă. Celui care nu simte o stare de recunoştinţă i se va lua şi ceea ce are.
Aminteşte-ţi de Magie, căci aceasta a fost creată pentru tine!
 
Ziua 28
1.     Dimineaţa scrie lista cu cele zece recunoştinţe/binecuvântări. Notează şi motivele pentru care te simţi recunoscător pentru ele. Reciteşte apoi lista şi după fiecare binecuvântare spune de trei ori mulţumesc cu o intensitate cât mai mare a trăirii.
2.     Aminteşte-ţi de Magie evocând binecuvântările zilei de ieri şi notându-le în scris. Pune-ţi întrebarea: Ce lucruri bune mi s-au întâmplat ieri? Lasă-te apoi în voia amintirilor până când consideri că nu ai uitat nicio binecuvântare importantă.
3.     Pe măsură ce îţi aminteşti o nouă binecuvântare pur şi simplu spune în gând cuvântul magic Mulţumesc.
4.     După ziua de azi, este suficient să practici această tehnică cu voce tare, scriind o listă sau în gând. Poţi face o listă rapidă a lucrurilor pentru care te simţi recunoscător referitor la ziua de ieri sau poţi face o listă mai scurtă şi foarte detaliată, descriind de ce te simţi recunoscător pentru fiecare lucru în parte.
5.     Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică şi rosteşte cuvântul Mulţumesc, exprimându-ţi astfel recunoştinţa pentru lucrul cel mai bun care ţi s-a întâmplat în ziua aceasta.

Scroll to Top