Ziua 32 – Elimina toxicitatea familiala

Ziua 32

Aprinde lumanarile.
Fa introspectie pentru a descoperi toxicitatea venita din familie.

Care au fost toxicitatile pe care le-ai inghitit ?

“Familia toxică” este acea familie în care părinții (sau chiar o persoană apropiată) îşi abuzează fizic sau moral propriul copil, în mod repetat.

Consecințele asupra vieții adultului sunt de cele mai multe ori foarte serioase.

Răspunde cu “da” sau “nu” la întrebările din tabelul de mai jos.

Următoarele situații apareau in mod repetat

In familia tatalui ?

In familia mamei ?

CUM stau lucrurile in cazul tau?
Poveste-te si restituie ( da-le inapoi toate acele lucruri si elibereaza-te)

Părinții consumau alcool în mod abuziv.
povestea ta ……

Unul dintre părinți suferea o depresie puternică.
povestea ta ……

Părinții își făceau reproşuri în privința identității sau sexului copilului.
povestea ta ……

Lipsa de încredere, critica , corectare
povestea ta ……

Bătăi, abuzuri fizice între părinți
povestea ta ……

Privare de hrana
povestea ta ……

Şantaj afectiv
povestea ta ……

Comparații
povestea ta ……

Situații de favoritism
povestea ta ……

Lipsa supravegheri
povestea ta ……

Dispret
povestea ta ……

Abuzuri în numele iubirii (protejarea excesivă)
povestea ta ……

Posesivitate (“Eşti copilul meu, şi numai al meu”)
povestea ta ……

Şantajul cu sinuciderea
povestea ta ……

Sarcini mult prea grele date copilului
povestea ta ……

Certuri grave între părinți, separari in fapt
povestea ta ……

Țipete şi urlete
povestea ta ……

UMILINTE individual sau IN PUBLIC
povestea ta ……

Indiferență
povestea ta ……

Bătăi, abuzuri fizice asupra copilului
povestea ta ……

Amenințări
povestea ta ……

Observație

Fiecare din aceste comportamente, atunci când este repetitiv, reprezintă în sine un abuz pentru copil.

Firește, cu cât se obține un “scor” mai mare, cu atât mai mare este toxicitatea. Dacă ai trăit într-o familie toxică, este foarte important să înțelegi că nu ești cu nimic vinovat de relele tratamente pe care le-ai îndurat și nici de consecințele lor.

Când toată viața ai băut apă sălcie, la început te obișnuiești mai greu cu gustul apei pure….

Abuzul psihic are, de asemenea, consecințe devastatoare.

Trebuie înțeles că umilirile repetate distrug încrederea în sine, iar lipsa de siguranță a copilului îi va submina, la vârsta adultă, acea seninătate indispensabilă unei vieți fericite.

O altă capcană o reprezintă conștientizarea faptului că părinții tăi au fost și ei abuzați și, ca atare, “să uiți” violențele suferite din partea lor, pentru a le lua apararea. Aceasta nu este o solutie.
Trebuie sa recunoastem faptul ca am fost victime in acele momente si ca nu am fost protejati si sa le dam acele lucruri inapoi.

Gândește-te că Hitler, copil fiind, a suferit abuzuri îngrozitoare, dar asta nu scuză cu nimic din  ceea ce a făcut!

Este de datoria fiecăruia să caute ajutor, sa constientizeze raul care s-a produs  și să pună capăt repetițiilor toxice, sa creeze sa construiasca relatii de pe alt nivel.

A permite in continuare abuzul si agresiunea asupra ta, PENTRU CA MAMA E BATRANA, SAU TATA E BOLNAV sau orice alte motive care ti se par justificate, reprezinta doar modalitati prin care TU ESTI PARTAS SAU COMPLICE LA  DECLANSAREA AFECTIUNILOR/ BOLILOR SI PROBLEMELOR TALE IN TOATE ARIILE VIETII.

Scrie pe grup constientizarile si fa scrisoare/ un bilet de restituire catre mama si tata sau catre unul dintre ei. ( fara s ail transmiti fizic catre ei). Doar il scrii si apoi il arzi.

Modelul  de restituire poate fi unul foarte simplu:

Draga mama, draga tata,

“Iti dau inapoi toate cuvintele, faptele care m-au facut sa simt….
si ma eliberez de energia ta toxica din familia mea,  acum si pentru totdeauna.”

Te imbratisez, Andreea

CAUTĂ INDICIILE MAGICE

„ Viaţa este un joc…Trebuie să ne regăsim spiritul ludic pentru a redescoperi magia din jurul nostru.” Flora Colao

„ Aceasta este una dintre tehnicile mele favorite, întrucât reprezintă un joc pe care îl joci împreună cu Universul şi poate fi foarte amuzantă! Imaginează-ţi că Universul este viu şi prietenos, dorindu-ţi ca tu să te bucuri de tot ce poate fi mai bun în viaţă. Dat fiindcă nu-ţi poate bate el însuşi la uşă pentru a-ţi înmâna ceea ce îţi doreşti, Universul se foloseşte de legea atracţiei pentru a-i oferi semne şi indicii ce te ghidează către îndeplinirea viselor tale. El ştie foarte bine că sarcina ta constă în a-ţi cultiva starea de recunoştinţă pentru împlinirea viselor tale, aşa că îşi joacă rolul oferindu-ţi indicii care să îţi aducă aminte de faptul că trebuie să fii recunoscător. În acest scop, el se foloseşte de persoanele, circumstanţele şi evenimentele din jurul tău, aranjându-le astfel încât să îţi ofere indiciile necesare, dacă eşti atent. Iată cum se derulează acest joc:

Dacă auzi sirena unei ambulanţe, poţi considera acest lucru un indiciu magic primit din partea Universului că trebuie să fii recunoscător pentru că te bucuri de o stare de sănătate perfectă. Dacă vezi maşină de poliţie, poţi considera acest lucru un indiciu magic că trebuie să fii recunoscător pentru că te bucuri de siguranţă şi de securitate. Dacă vezi pe cineva citind ziarul, poţi considera acest lucru un indiciu magic că trebuie să fii recunoscător pentru veştile bune pe care urmează să le primeşti.

Dacă doreşti să îţi modifici greutatea corporală şi vezi pe altcineva care arată perfect, poţi considera acest lucru un indiciu magic primit din partea Universului că trebuie să fii recunoscător pentru greutatea ta ideală. Dacă îţi doreşti un partener de cuplu şi vezi pe stradă un cuplu de îndrăgostiţi, consideră acest lucru un indiciu magic că trebuie să fii recunoscător pentru partenerul ideal care se îndreaptă către tine. Dacă îţi doreşti o familie şi vezi un copil, consideră acest lucru un indiciu magic că trebuie să fii recunoscător pentru copiii pe care urmează să îi ai. Dacă treci pe lângă o bancă sau pe lângă un bancomat, consideră acest lucru un indiciu magic că trebuie să fii recunoscător pentru abundenţa financiară din viaţa ta.

Dacă ajungi acasă, consideră acest lucru un indiciu magic că trebuie să fii recunoscător pentru că ai o casă, iar dacă un vecin te invită la o cafea sau îţi iese pur şi simplu în cale, consideră acest lucru un indiciu magic că trebuie să fii recunoscător pentru vecinii buni pe care îi ai.

Dacă îţi iese în cale un obiect care se află pe lista dorinţelor tale, cum ar fi maşina la care visezi, o casă pe care ţi-ai dori să o ai, o motocicletă sau un calculator, consideră acest lucru un indiciu magic că trebuie să fii recunoscător pentru împlinirea dorinţei tale în momentul de faţă!

Dacă începe o nouă zi şi cineva îţi spune „Bună dimineaţa”, consideră acest lucru un indiciu magic că trebuie să fii recunoscător pentru ziua excelentă pe care eşti pe punctul de a o trăi. Dacă treci pe lângă cineva cu adevărat fericit, consideră acest lucru un indiciu magic, că trebuie să fii recunoscător pentru fericirea ta. Dacă auzi pe altcineva spunând într-un context oarecare Mulţumesc, consideră acest lucru un indiciu magic că trebuie să spui tu însuţi cuvântul magic Mulţumesc!

Universul îţi reaminteşte într-o infinitate de moduri dintre cela mai creatoare că trebuie să te simţi recunoscător de-a lungul activităţilor tale curente. Este imposibil să înţelegi greşit un indiciu magic primit de la Univers, căci oricare este interpretarea pe care i-o acorzi, tu ai cu siguranţă dreptate! Universul se foloseşte de legea atracţiei pentru a-ţi transmite indicii magice, iar tu atragi întotdeauna acele indicii de care ai cea mai mare nevoie pentru a te simţi recunoscător în momentul respectiv.

Personal, m-am obişnuit să joc zilnic jocul Caută indiciul magic, iar la ora actuală am ajuns să sesizez imediat indiciile magice pe care mi le transmite Universul, oferind mulţumiri pentru toate. Nu încetez nicio clipă să mă minunez de inventivitatea Universului, care îmi oferă cele mai inspirate indicii de care am nevoie în momentul respectiv pentru a pune în mişcare magia recunoştinţei!

Spre exemplu, atunci când primesc un telefon de la un prieten sau de la un membru de familie, consider acest lucru un indiciu că trebuie să fiu recunoscătoare pentru prietenii sau pentru familia mea. Dacă cineva face remarca banală: „Ce vreme frumoasă!” consider acest lucru un indiciu că trebuie să fiu recunoscătoare pentru clima minunată a regiunii în care trăiesc dar şi pentru că mi-a fost dat să trăiesc o nouă zi frumoasă. Dacă mi se strică un aparat casnic, consider acest lucru un indiciu că trebuie să fiu recunoscătoare pentru funcţionarea perfectă a aparatelor mele casnice. Dacă o plantă din grădina mea se ofileşte, consider acest lucru un indiciu că trebuie să fiu recunoscătoare pentru sănătatea plantelor din grădina mea. Dacă îmi ridic poşta, consider acest lucru un indiciu că trebuie să fiu recunoscătoare pentru serviciul poştal şi pentru cecurile neaşteptate care îmi vin uneori prin poştă. Dacă altcineva spune că trebuie să treacă pe la bancomat, consider acest lucru un indiciu că trebuie să fiu recunoscătoare pentru banii pe care îi am. Dacă aflu că cineva este bolnav, consider acest lucru un indiciu că trebuie să fiu recunoscătoare pentru sănătatea lui dar şi pentru a mea. Atunci când trag perdelele dimineaţa şi privesc ziua frumoasă de afară, consider acest lucru un indiciu că trebuie să fiu recunoscătoare pentru noua zi minunată care mă aşteaptă în faţă. Atunci când trag la loc perdelele seara, înainte de culcare, consider acest lucru un indiciu că trebuie să fiu recunoscătoare pentru ziua minunată pe care am avut-o.

Aşadar, îţi propun ca astăzi să joci şi tu jocul Caută indiciile magice. Tot ce trebuie să faci în acest scop este să îţi propui să descoperi indiciile magice pe care ţi le oferă Universul de-a lungul zilei şi să mulţumeşti pentru fiecare dintre ele. Spre exemplu, dacă vezi pe cineva care are o greutate perfectă, spune: Mulţumesc pentru greutatea mea perfectă! Nu poţi avea niciodată prea multă recunoştinţă. Întotdeauna este posibil să fii şi mai recunoscător. De aceea, propune-ţi să reacţionezi printr-o stare de recunoştinţă la toate indiciile magice pe care ţi le transmite Universul. Dacă ai practicat toate tehnicile magice pe care ţi le-am recomandat pentru ultimele zile, cu siguranţă ai devenit suficient de sensibil la indiciile pe care ţi le transmite în această direcţie Universul. Unul dintre marile beneficii ale puterii magice a recunoştinţei este că te trezeşte şi te face să devii mai conştient şi mai lucid. De altfel, cu cât devii mai conştient şi mai lucid, cu atât mai recunoscător te simţi, şi astfel cu atât mai uşor îţi este să îţi îndeplineşti visele. Aşadar, joacă jocul Caută indiciile magice cu Universul!”

Ziua

1. Dimineaţa scrie lista cu cele 5 recunoştinţe/binecuvântări. Notează şi motivele pentru care te simţi recunoscător pentru ele. Reciteşte apoi lista şi după fiecare binecuvântare spune de trei ori mulţumesc cu o intensitate cât mai mare a trăirii.

2. Propune-ţi ca azi să fii mai conştient ca de obicei şi încearcă să sesizezi cel puţin şapte indicii magice pe care ţi le transmite Universul, care îţi reaminteşte pe această cale să fii recunoscător. Spre exemplu, dacă vezi pe cineva care are o greutate perfectă spune: Mulţumesc pentru greutatea mea perfectă!

3. Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică şi rosteşte cuvântulMulţumesc, exprimându-ţi astfel recunoştinţa pentru lucrul cel mai bun care ţi s-a întâmplat în ziua aceasta.

Scroll to Top