Spatele

Descoperă calea pentru un spate sanătos

Dă-i un SHARE pe Facebook.

Spatele reprezintă sprijinul şi suportul vieţii

Este acea parte din corpul nostru corpului care ne protejează atunci cand ne simtim neputinciosi fata de situatii deranjante sau fata de persoane care ne fac sa suferim.

Foarte multi dintre noi “intoarcem spatele” situatiilor din viata noastra care sunt prea provocatoare.

Dacă povara este prea grea, dacă nu am sprijin şi nu mă simt suficient de susţinut (pe plan afectiv, material etc.) este foarte probabil ca spatele meu sa reactioneze va reacţiona.

Adesea va aparea o stare de discomfort sau si mai grav dureri de diferite intensitati.

Sunt cazuri grave in care durerea este atat de mare incat te imobilizeaza.

Si ... acesta este cazul meu

Acum 8 ani datorita stressului si situatilor mult prea dificile si numeroase pe care voiam sa le gestionez, spatele meu pur si  simplu a cedat si am fost nevoita sa stau la pat aproape 8 luni de zile in care nu am putut sa muncesc , sa ma plimb sa stau pe scaun.Pur si simplu viata mea nu se mai putea derula ca viat  a unui om functional .Am incercat 8 luni de zile toate terapiile fizice si sportive dar toate au fost fara folos.

Dupa 8 luni am ajuns sa fac un process de eliberrae emotionala si din acel moment am putut s astau din nou pe scaun o ora continuu( in conditiile in care nu puteam sta maim ult de 2 minute fara sa am dureri atroce in zona sacro-lombara).

Am aflat ca ani de zile am trait in neputinta si neajutorare, am simtit o frustrare conyinua de care nu fusesem constienta . Mă simteam  prinsa  ca intr-o cusca de trecutul meu. Voiam sa dovedesc cat sunt d eputernica si de utila si ca lume ase poate baza pe mine si nu am mai fost capabila să imi dozez bine eforturile , pentru a lua deciziile potrivite pentru sanatatea mea si pentru familia mea.

Oricare ar fi motivul, o durere de spate indică faptul că, poate vreau să mă salvez de ceva, lăsând acel lucru în spatele meu, deoarece cu spatele ascund experienţele care mi-au provocat confuzie sau suferinţă.

Ascund, de asemenea, trecutul meu şi tot ceea ce este inconştient sau necunoscut. Pot chiar să ascund şi visele mele şi dorinţele mele, pe care nu cred că le pot realiza. Sunt profund rănit şi incapabil să-mi exprim deocamdată emoţiile blocate. Refuz să văd ceea ce nu constituie treaba mea!

Poate am primit “o lovitură pe la spate” şi trăiesc această situaţie ca pe o trădare. Dacă durerea este provocată de o vertebra deplasată e necesar s ane intrebam mă întreb în ce situaţie sunt revoltat, care este idealul la care aspir, dar într-un mod agresiv?

Dacă durerile de spate sunt mai degrabă musculare, acestea indică o atitudine rigidă faţă de situaţiile pe care le întâlnesc în viaţă. Am nevoie să fiu susţinut, deoarece dacă nu se întâmplă acest lucru, cred că voi lăsa totul să se prăbuşească. Postura adoptată oferă indicaţii despre felul în care trec prin situaţiile din viaţă. Daca vrem  să ne susţin poziţia faţă de cineva sau într-o situaţie,  ne vom îndrepta spatele iar daca  suntem  într-o situaţie de supunere, dacă îmi este frică, mă simt slab, o sa ne  îndoim  spatele. Cu cât preocupările si ingrijorarile noastre  sunt mai mari, cu atât ne va durea mai tare spatele.

Pentru a vindeca durerile de spate uneori este nevoie doar sa acceptam să eliberam  energiile reţinute în locurile care ne  dor  si sa las  viaţa să curgă în noi , pentru a învăţa să ne exprimam  mai mult şi să ne  afirmam atunci când avem nevoie.  

Este nevoie sa acceptam faptul că viaţa ne  susţine în fiecare moment şi sa ne indreptam  îndreptam spatele ştiind că avem forţa necesară pentru a-ne realiza toate proiectele dar oferindu-ne iubirea si odihna de care corpul nostrum are nevoie pentru a nu se frange.

Este nevoie sa acultam povestea spatelui nostru pentru ca fiecare durere are o anume cauza un anume program sau o anume emotie care ne preocupa si acea durere dispare de indata ce aidentificam si procesam acele convingeri sau emotii toxice

Ce primesti in minicursul gratuit?

Cine sunt eu, Andreea Manolică?

Cred cu tărie că „Secretul schimbării este să îți concentrezi întreaga energie nu pentru a combate ceea ce e vechi, ci pentru a clădi ceea ce e nou“ – Socrate

Am inspirat sute de persoane să depășească blocajele să își regăsească bucuria de a trăi și să își îmbunătățească viața pe toate planurile.  Iubesc oamenii și prin ceea ce fac doresc să contribui la recăpătarea puterii interioare.

  • Coach certificat Tony Robbins-Cloe Madanes
  • Coach, trainer, speaker certificat de JOHN MAXWELL TEAM
  • Coach certificat ICDE, formatori Grațian Sonu, Daniel Zărnescu și Marius Simion
  • Specialist în activitatea de coaching, acreditat de Ministerul Muncii
  • Trainer – cursuri de comunicare, cursuri de feminitate, curs de fundamente ale  dezvoltării personale și cursuri de eliberare emoțională

Dă-i un SHARE pe Facebook.

Scroll to Top