Ziua 21 – Care e rolul bărbaților și femeilor din familia ta?

Dragilor ,

am ajuns la ziua 21 /40

1. In fiecare zi facem procedura lumanarilor si protectiile energetice pe timpul zilei si pe timpul noptii.

Daca simtiti nevoia faceti curatarile dezlegarile si armonizarile pe care le aveti deja .

Fiecare incepe sa lucreze in ritmul propriu acolo unde simte ca sunt probleme.

2. Exercitiul urmator – Ce rol se atribuie femeilor și bărbaților în familia ta?

Ce cupluri exista in familia ta ?

De exemplu, un soț autoritar cu o soție umilă, ori, dimpotrivă, o soție plină de personalitate cu un soț fără inițiativă?

Intra adanc in arborele construit pana acum si vezi astfel de situatii.

Incercuieste cu galben cuplurile sot autoritar -sotie umila

Si cu rosu sotie autoritara si sot umil.

Persoanele care au decedat , vor avea o cruce in dreptul numelor.

 

Asemenea observații ne pot ajuta să înțelegem care este locul femeilor și al bărbaților într-o familie.

 

Vei descoperi prin acest exercițiu care este rolul impus atât femeilor, cât şi bărbaților.

Apoi, bifează în tabel răspunsul potrivit în funcție de ceea ce se întâmplă cu adevărat în viața ta, și nu în funcție de ceea ce ți-ar plăcea sau de ceea ce gândești.

1)Care sunt cuplurile predominante din familia ta?

Cate sunt cu femeia autoritara ?
Cate sunt cu barbatul autoritar ?

2)Rolul femeilor…Rolul băbaților…

Raspunde cu :

Total adevarat

Total fals

Femeia gătește, are grija de copii si  face curățenie.

Bărbații sunt dominatori si abuzivi.

Femeia trebuie să se îngrijească de confortul familiei.

Femeia trebuie să înțeleagă când soțul ei este supărat si sa il lase singur

Femeia este mai curajoasă decât bărbatul.

Femeia trebuie să-şi respecte intodeauna   îndatoririle conjugale.

Femeia trebuia sa fie fidelă. Bărbatul nu

Femeia nu poate lua hotărâre de una singură.

Femeia nu are creier .

Femeia trebuie să înțeleagă nevoile sexuale ale soțului său şi să le satisfacă intodeauna fara sa comenteze.

Bărbatul e cel care conduce .

Bărbatul e cel care are în grijă necesitățile familiei.

Anumite sarcini ( curatenie, spalat, calact ) sunt înjositoare pentru un bărbat.

Toti bărbatii sunt nişte porci!

Femeia este mai curajoasa decat barbatul

Barbatii sunt neputinciosi.

Bărbatul este mai curajos decât femeia.

Bărbatul trebuie să fie puternic.

Bărbatul  are mereu dreptate.

Bărbatul trebuie să se ocupe de muncile grele ale gospodăriei.

Bărbatul este cel care ia intodeauna    hotărârea finală.

Femeia trebuie să-și asculte soțul si sa fie intodeauna supusa.

Locul bărbatului este mult mai important decât al femeii.

Femeile sunt complicate si de neinteles.

Infidelitatea unui bărbat este normala

Este normal ca bărbatul să se oprească la o bere cu prietenii si anormal pentru o femeie sa se intalneasca cu fetele .

Tot ce are legătură cu copii cade în grija femeilor.

Cel mai bine e când ai o soție înteleaptă şi o amantă bună la pat.

Observație

Trebuie să rezolvati acest  exercițiul ținând cont de faptul că esti bărbat sau femeie.

Femeia poate fi considerată (de către un bărbat sau de către ea însăsi) o sfântă, zeița, zână, mama, cea care este minunată și care are mereu dreptate.

Sau, dimpotrivă, poate fi considerată ca adevărata descedentă a Evei, ca find lipsită de rațiune, o seducătoare mereu pusă pe țesut intrigi, un obiect sexual.

Bărbatul poate fi considerat (de către o femeie sau de către el însuși) un Făt-Frumos, un tip atotputerrnic, cinstit, puternic, cel care știe să le facă pe toate și să rezolve tot sau, dimpotrivă un necioplit, un tiran, un închipuit, un obsedat.

Am putea să mai punem și alte întrebări, însă probabil că ți-ai format deja o părere despre locul fiecăruia, având, astfel, un indiciu suplimentar cu privire la locul pe care il ocupi în cadrul familiei, corespunzător sexului tău.

Atenție: răspunsurile sistematice în acelaşi registru ar putea indica un dezechilibru în ce privește reprezentarea ta: fie femeia este supusă și trebuie să se aplece în fața bărbatului, fie, dimpotrivă, se află într-o relație de putere cu bărbatul.
Asta ar însemna că o asemenea obişnuință de reprezentare a devenit o regulă pentru tine şi că nu reuşesti să te distanțezi, că nu mai ești capabil să identifici nuanțele.

Lucru care poate fie să te determine să te încadrezi în totalitate într-un anumit stereotip, fie să te facă să te răzvrătesti continuu.

ZIUA 21/40
O DIMINEAŢĂ MAGICĂ

„ Ori de câte ori te trezeşti dimineaţa, gândeşte-te la privilegiile de a fi în viaţă, de a putea gândi, iubi şi de a te putea bucura.” Marcus Aurelius
 
„ Modalitatea cea mai simplă şi mai uşoară de a te asigura că vei avea parte de o zi plină de magie constă în a-ţi umple dimineaţa cu vibraţia recunoştinţei. Prin încorporarea acestei vibraţii în rutina ta de dimineaţă, te vei putea bucura de beneficiile sale magice de-a lungul întregii zile.

 

Fiecare dimineaţă oferă nenumărate oportunităţi pentru a oferi mulţumiri, lucru pe care îl poţi face uşor, fără a avea nevoie de timp suplimentar, în timp ce îţi vezi de treburi. Există şi un bonus suplimentar: rutinele zilnice sunt momentele în care poţi face cel mai mare rău emiţând gânduri negative fără să îţi dai seama. Din fericire, atunci când te gândeşti la motive de recunoştinţă, gândurile negative nu mai au acces la mintea ta. De aceea, dacă vei practica această tehnică, îţi vei putea începe ziua într-o stare mult mai bună de spirit, de fericire şi de încredere în sine, care va declanşa automat magia în viaţa ta!

 

De aceea, rosteşte astăzi cuvântul Mulţumesc imediat după ce te trezeşti, înainte de a te da jos din pat şi de a face orice altceva. Mulţumeşte pentru faptul că eşti în viaţă şi pentru că ţi-a fost oferită o nouă zi pe care o poţi savura. Viaţa este un dar de la Dumnezeu deci fiecare zi a sa reprezintă un cadou. Dacă te gândeşti puţin, este de-a dreptul absurd să te trezeşti dimineaţa fără a oferi mulţumiri pentru acest cadou! Dacă ţi se pare că o nouă zi din viaţa ta nu înseamnă mare lucru, încearcă să sari peste una! De aceea, indiferent cât de adormit eşti şi dacă în faţa te aşteaptă o nouă zi de muncă sau una de odihnă în timpul weekendului, începe-ţi ziua rostind cuvântul magic Mulţumesc, adresându-l noii zile din viaţa ta care începe.

 

Spune Mulţumesc pentru somnul odihnitor de care ai avut parte. Ai avut norocul să dormi într-un pat cu aşternuturi şi perne? Dacă, da, spuneMulţumesc când te dai jos din el. Ai o baie? Spune Mulţumesc. Ai robinete pe care le învârţi şi care îţi permit să te bucuri de apă curată, caldă şi rece, în fiecare dimineaţă? Spune Mulţumesc. Gândeşte-te la toţi oamenii care au săpat şanţuri şi au instalat conducte în întreaga ţară pentru ca tu să te poţi bucura de apă întorcând un simplu robinet. Spune-le Mulţumesc! Fără ei nu ţi-ai putea începe ziua într-o manieră atât de plăcută. Spune-le Mulţumesc prosoapelor, săpunului, oglinzii şi tuturor celorlalte articole din baie, care te ajută să te simţi proaspăt, să te trezeşti şi să te pregăteşti pentru ziua care începe.

 

În timp ce te îmbraci gândeşte-te cât de norocos eşti că ai haine pe care le poţi purta. Spune-le Mulţumesc! Gândeşte-te câţi oameni s-au implicat în confecţionarea şi transportul acestor haine. Mulţi dintre ei lucrează în alte ţări. Spune-le Mulţumesc! Ai pantofi? Norocosule! Imaginează-ţi cum ar fi viaţa fără ei. Spune: Mulţumesc pentru pantofii mei!

 

„ Întotdeauna m-a încântat perspectiva unei zile care începe. Aceasta reprezintă un nou început, o nouă şansă şi poate chiar o realitate magică ce mă aşteaptă.” J.B.Priestley

 

Transformă-ţi în mod magic întreaga zi aplicând o recunoştinţă concentrată de-a lungul întregii rutine de dimineaţă. De când deschizi ochii şi până când te încalţi şi te pregăteşti de plecare, repetă cuvântul magic Mulţumesc pentru tot ceea ce faci sau atingi. Indiferent în ce constă rutina ta de dimineaţă, aplică această tehnică magică tuturor acţiunilor tale. Dacă primul lucru pe care îl faci dimineaţa este consumarea micului dejun, spune ceaiului, cafelei, sucului de fructe, vaselor şi tacâmurilor pe care le foloseşti Mulţumesc. În acest fel îţi vei începe dimineaţa într-o manieră dintre cele mai plăcute şi te vei impregna cu o energie pozitivă care te va ţine întreaga zi. Exprimă-ţi recunoştinţa pentru toate aparatele din bucătărie pe care le foloseşti: frigider, aragaz, cuptor, prăjitor de pâine, filtru de cafea sau ceainic.

 

În fiecare dimineaţă, eu spun Mulţumesc în timp ce picioarele mele ating solul atunci când mă dau jos din pat, pentru a-mi începe astfel ziua în starea magică de recunoştinţă. Când mă îndrept către baie, continui să spun Mulţumesc la fiecare pas pe care îl fac iar apoi ori e câte ori ating sau folosesc un articol sau altul din baie. Când mă îmbrac şi mă pregătesc să îmi încep ziua, mă simt deja atât de fericită încât îmi vine să sar într-un picior! Acest lucru îmi confirmă de fiecare dată că recunoştinţa mea a dat deja rezultate şi că voi avea parte de o zi magică. De-a lungul zilei, mă simt efectiv însoţită de o putere magică ce mă protejează şi mă călăuzeşte iar lucrurile bune nu contenesc să mi se întâmple. Mă simt astfel din ce în ce mai recunoscătoare, fapt care accelerează şi mai mult magia, atrăgând noi lucruri bune în viaţa mea. Nu ţi s-a întâmplat niciodată să trăieşti o zi în care totul părea să îţi iasă în întâmpinare, legându-se în mod armonios? Ei bine, exact aşa se petrec lucrurile atunci când practici tehnica Dimineţii Magice, doar că procesul este mult amplificat!

 

ZIUA 11

 

1.     De îndată ce te-ai trezit, spune cuvântul magic Mulţumesc înainte de a face orice altceva.

 

2.     De când deschizi ochii şi până când eşti gata de plecare, continuă să repeţi la infinit cuvântul magic Mulţumesc pentru tot ceea ce faci şi pentru toate obiectele pe care le atingi şi le foloseşti.

 

3.     Scrie lista cu cele 5
recunoştinţe/binecuvântări. Notează şi motivele pentru care te simţi recunoscător pentru ele. Reciteşte apoi lista şi după fiecare binecuvântare spune de trei ori mulţumesc cu o intensitate cât mai mare a trăirii.

 

4.     Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică şi rosteşte cuvântulMulţumesc, exprimându-ţi astfel recunoştinţa pentru lucrul cel mai bun care ţi s-a întâmplat în ziua aceasta.
 
 

Scroll to Top