Traumele Transgeneraționale sau cum ne influențează Arborele Genealogic viața

Cu toții am auzit despre ”Arborele Genealogic”. Fie că am avut de completat arborele genealogic ca temă pentru școală, fie că ne-am întrebat părinții despre istoria familiei, este foarte probabil să cunoaștem termenul. Dar știm oare ce este el defapt? Dacă ne gândim la definiția clasică al acestuia, atunci arborele genealogic este o reprezentare grafică a istoriei unei familii. Dar cum ne influențează acesta viețile? De ce este important să ne cunoaștem arborele genealogic? Ce sunt traumele transgeneraționale? Ei bine, sper să reușesc să te fac să înțelegi importanța cunoașterii arborelui genealogic. Îți poate chiar salva viața.


Curățarea și vindecarea arborelui genealogic in 4o de zile

De multe ori ne confruntăm cu situații pe care nu le putem înțelege. Uneori simțim lucruri pe care nu le putem explica. De unde apar toate acestea?

 • De câte ori ai rămas uimit de reacția ta atunci când ai fost inconjurat de mulți oameni? Te-ai simțit vreodata stânjenit sau inconfortabil într-o astfel de ipostază și nu ți-ai putut explica de ce?
 • De câte ori ai simțit că nu mai poți, sau că problemele te apasă, deși erai conștient că tu nu te confrunți cu acele probleme defapt?
 • De câte ori ai ales să te închizi în tine, în loc să te eliberezi, confesându-te unui prieten sau familiei? Te-ai intrebat vreodată de ce nu poți discuta problemele tale cu alte persoane?

Mai sus sunt doar câteva întrebări pe care poate ți le-ai pus și tu într-un punct al vieții tale.

Dar ce legătură au ele cu arborele genealogic?

Probabil știi deja că multe dintre calitățile și defectele noastre vin pe cale ereditară. Părinții sunt cei care ne ghidează în primii ani de viață și tot ei sunt cei care ne sunt alături pe parcursul ei. Cu toate astea, moștenirea nu începe sau termină la părinți. Bunicii, stră-bunicii, precum și generațiile dinaintea lor au un aport asupra noastră.

De la faptul că numele nostru este purtat mai departe pentru generații intregi, la fel se întâmplă și cu sănătatea fizică și mentală.

Traumele transgeneraționale există. Anumite experiențe dramatice sunt preluate de membrii familiei din generațiile următoare. Oamenii rezonează cu problemele psihologice traumatice care au fost transmise fără voia lor de către membrii familiei din generațiile anterioare. Aceste probleme se manifestă sub forma unor emoții obișnuite și a unor comportamente inexplicabile în unele cazuri.


Dacă ai avut și tu emoții generate inconștient, poți începe să te întrebi dacă nu cumva treci printr-o traumă transgenerațională. Poate fi dificil să reprimăm aceste emoții, deoarece deschidem în mod constant fiecare sertar al minții în încercarea de a ascunde lucrurile pe care le simțim.

Având în vedere că nu TU ești cauza principală a problemelor prin care treci, poate îți pui cel puțin una din urmatoarele întrebări:

 • Cum pot trece peste?
 • Sunt aceste stări permanenete?
 • Voi influența și eu generațiile viitoare?
 • Cum a început totul și de ce eu?
Află de la mine că totul are o rezolvare. 

Există metode prin care poți afla cum să folosești informații din istoria familiei pentru a te vindeca in profunzime și a usura povara de neam. Toate aceste stări prin care trecem ne influențează viitorul și parcursul în viață. Dacă ai tendința de a nu crede în ceea ce am menționat anterior, nu te condamn. Află doar ca aceste traume pot fi mai ascunse decât crezi și se pot resimți în moduri pe care nu le conștientizezi.

Te-ai simțit vreodată vinovat pentru acțiunile altei persoane?

Când suntem mici, simțurile noastre sunt în dezvoltare. Această dezvoltare nu se oprește odată cu atingerea pubertății, ci evoluează continuu. Să zicem că un membru al familiei ți-a ascuns ceva. Noi, ca oameni, suntem capabili să percepem situațiile tensionate sau ciudate, chit ca nu sunt verbalizate. Atunci când ne este ascuns adevărul, suntem tentați să interpretăm și să ne imaginăm cum s-au întâmplat lucrurile defapt. În aceste situații, cel mai des sunt afectați copiii. Ei tind să se învinovățească și să dezvolte insecurități.

Cu toate că mulți părinți consideră ascunderea adevărului ca fiind o metodă de a proteja copilul, ei nu iau în considerare faptul că odată cu înaintarea în vârstă, acesta va dezvolta un caracter asemănător. Sunt lucruri transmise din generații pe care, oricât am încerca să le evităm, se întâmplă.

Deși adevărul nu este întotdeauna roz, uneori poate fi chiar dureros, este bine să îl înfruntăm. Vorba spune că: ”Adevărul iese mereu la iveală”, lucru care este pe cât se poate de adevărat. Fie că vorbim de o confirmare verbală a adevărului, fie ca ne referim la o bănuială pe care o avem, o minciună va fi într-un final depistată. Dar ce reprezintă toate astea pentru un copil?

Ei bine, precum am menționat înainte, putem dezvolta insecurități, frici și chiar să ne învinovățim pentru fapte ce nu ne aparțin. Acesta este doar unul dintre multele exemple pe care le-aș putea da. Din fericire nu este imposibil să treci peste aceste condiții și să rezolvi problemele interioare moștenite. Cum?

Metagenealogia nu este doar o terapie. Este modul prin care vei putea înțelege și afla răspunsul la întrebările tale. Poti învăța să accepți și să controlezi aceste emoții pentru un viitor lipsit de aceste poveri ce te apasă. Dacă vrei să afli mai multe despre cum poți trece peste traumele transgeneraționale și găsirea bunăstării, metagenealogia și cercetarea istoriei familiale, precum și a arborelui genealogic te vor ajuta să te eliberezi de aceste poveri și greutăți.

Te pot ajuta chiar eu!

Te invit să afli mai multe la cursul meu despre ”Curățarea și vindecarea arborelui genealogic in 40 de zile”. Este un curs care, după cum spune și titlul, te va ajuta să ajungi la liniștea interioară dorită și să îți rezolvi problemele cauzate de traumele transgeneraționale. Intră pe pagina cursului (link-ul albastru de mai sus) pentru a afla data începerii urmatoarei ediții (cursul se ține o dată la trei luni).

În decursul celor 40 de zile vei învăța ce sunt ritualurile de dezlegare și cum să le pui în practică, cum să activezi protecții energetice puternice, care sunt atitudinile cheie pentru vindecarea personală și a arborelui genealogic și nu numai.

Cum știu că am nevoie de acest proces de conștientizare și vindecare? Ei bine, iată câteva dintre beneficiile acestui curs:

 • Vei putea să iți găsești locul în tabloul familiei.
 • Vei reuși să înțelegi cum ți s-au format crezuri toxice, obiceiuri blocante, tensiuni din viața ta.
 • Vei reuși să te conectezi mai bine cu familia ta.
 • Vei reduce critica și judecata asupra ta, dar și a membrilor familiei tale.

În plus, poți face toate aceste lucruri din confortul propriei locuințe. Dacă ai întrebări, te invit să mă contactezi și te ajut cu drag.

Articole care te-ar putea interesa:

10 Carti despre Vindecarea Sufletului si Eliberare Emotionala
Activeaza capacitatea de autovindecare a corpului
Curatarea pantecului de amprente energetice,emotionale si mentale toxice
Vindecarea relatiei cu mama si a ranii materne
Meditatia zambetului interior

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top